Spelbolaget ATG tar hjälp av etiska hackare för att tackla cybersäkerhetsutmaningar tillsammans med YesWeHack

Categories
Uncategorized

YesWeHack, Europas ledande bug bounty-plattform har samarbetat med svenska ATG för att identifiera potentiella sårbarheter på dess exponerade digitala tillgångar.  ATG tillhandahåller spänning och underhållning av hög kvalitet genom hästspel, sportspel och kasinospel för cirka 1,4 miljoner kunder.

ATG utvecklas ständigt för att möta nya tekniska krav, ökad dataåtkomst, snabbare anslutningar och nya digitala kanaler. Företaget ligger i framkant när det gäller att använda digital teknik för att erbjuda innehållsrik, personlig och ständigt tillgänglig underhållning samtidigt som dom möter striktare regleringar, digitalisering och högre kundkrav.

Liksom andra branscher som har omfattande mängder kunddata är spelbranschen särskilt sårbar för cyberhot. Utöver själva spelverksamheten har ATG databaser som innehåller mängder av privat- och finansiell information. ATG har både betalningssystem och flera appar som hackare kan rikta in sig på. Samtidigt är en av de stora utmaningarna inom spelbranschen matchfixing, det vill säga olaglig manipulation av sportresultaten.

ATG betonar vikten av att skydda sig mot cybersäkerhetshot, särskilt eftersom mobil- och onlinetransaktioner blivit normen. Man granskar kontinuerligt sitt erbjudande, ofta efter att ha utfört tidigare penetrationstester. ATG planerar nu att höja säkerheten ytterligare, och bug-bounty-programmet med YesWeHack spelar en avgörande roll för att säkra ATG:s plattformar och på så sätt stärka förtroendet bland sina partners och kunder.

Bug-bounty-programmet från YesWeHack erbjuder en modern lösning eftersom uppdraget inte är begränsad till en liten grupp testare. Crowdsourcad säkerhet hjälper ATG att få tillgång till ett brett utbud av säkerhetsforskare, även kallade “hunters”, med unik specialisering och djupgående kunskap om branschen. ATG började först med ett privat bug bounty-program där YesWeHack bjöd in utvalda säkerhetstekniker för att bekräfta den höga säkerhetsnivån på ATG:s plattform. Detta kommer snart att följas av ett publikt bug bounty-program där plattformarna kommer att granskas av hela YesWeHack-communityn, som representeras av mer än 30 000 globala cybersäkerhetstekniker.

– ATG strävar efter att kombinera vår tradition och våra värderingar med modern teknik för att ständigt förbättra och utveckla spelupplevelsen. Vår erfarenhet av YesWeHack har varit fantastisk redan från start, och vi hoppas kunna ta itu med alla tänkbara sårbarheter på vår plattform som behöver tas hand om innan de blottas, säger Erik Täfvander, Head of Cyber Security på ATG.

– ATG har ett starkt fokus på att skapa en positiv spelupplevelse och vill fungera som ett exempel för spelbranschen. Att anta nydanande teknologier som bug bounty visar tydligt att de ligger steget före sina konkurrenter samtidigt som de även arbetar för att vinna sina kunders tillit, säger Guillaume Vassault-Houlière, VD och medgrundare av YesWeHack.

ATG kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge tips om hur man får ut det mesta av den etiska hackargemenskapen i ett webbseminarium den 7 december. För mer information: blogginlägg och registrering.

Om YesWeHack 

YesWeHack grundades 2015 och är den främsta europeiska bug bounty- & VDP-plattformen. YesWeHack erbjuder företag ett innovativt tillvägagångssätt för cybersäkerhet med bug bounty (pay-per-vulnerability discovered), som kopplar samman fler än 30 000 cybersäkerhetsexperter (etiska hackare) i 170 länder med organisationer för att säkra exponerade sårbarheter samt rapportera sårbarheter på deras webbplatser, mobilappar, infrastruktur och anslutna enheter. YesWeHack driver privata och publika program för hundratals organisationer världen över i enlighet med de strängaste europeiska reglerna.Förutom bug bounty-plattformen erbjuder YesWeHack även en lösning för skapande och hantering av Vulnerability Disclosure Policys (VDP), en lärplattform för etiska hackare kallad Dojo och en utbildningsplattform för utbildningsinstitutioner, YesWeHackEDU. För mer information se: www.yeswehack.com.